fbpx
Grieks restaurant

Welkom in onze
Griekse familie

Gedurende de tijd die je bij ons doorbrengt, maak je deel uit van onze warme Griekse familie en van ons verhaal. Wij nodigen je uit om plaats te nemen aan onze gezellige tafel, en samen met je geliefden en vrienden onze passie te ervaren voor lekker eten, een goed gesprek en oprechte hartelijkheid.

Grieks restaurant

Welkom in onze
Griekse familie

Gedurende de tijd die je bij ons doorbrengt, maak je deel uit van onze warme Griekse familie en van ons verhaal. Wij nodigen je uit om plaats te nemen aan onze gezellige tafel, en samen met je geliefden en vrienden onze passie te ervaren voor lekker eten, een goed gesprek en oprechte hartelijkheid.

Tafelen intens beleven dankzij warme Griekse gastvrijheid in de
De Griekse Frituur – O Geros

Daar kun je bij De Griekse Frituur – O Geros op rekenen. Kleindochter Vallina en Sari verwelkomen je en zorgt ervoor dat je in een gemoedelijke sfeer culinair geniet. Zo zet de hele familie traditie verder om mensen met elkaar te verbinden aan onze familietafel.

Ben je klaar om te genieten van onze
overheerlijke gerechten?

Maak kennis met ons familieverhaal van
De Griekse Frituur – O Geros

Est. 1974. Het begon allemaal bij Anna en Nico. Toen zij naar België kwamen hadden zij een droom. Hoop op een beter leven. Na verschillende jaren werken, in de mijn, op de Bleubell , een eigen kruidenierswinkel, namen ze de stap en begonnen ze een “Frituur”.Ze kochten een 2de hands frietkraam en opende “O Geros Tou Morya” – De eerste Belgische Frituur met Griekse specialiteiten. Hun droom werd werkelijkheid. Anna gekend bij alle Genkenaren.

“De Griekse dame met haar vreemd eten, haar ambachtelijke frieten en haar bijzonder humor wekte de nieuwsgierigheid van vele “.

Op 18 december 1980 opende de ‘Belgische frituur met Griekse specialiteiten’ op de nu gekende locatie. Vennestraat 1. In 1983 namen dochter Mariane en schoonzoon Marcel de zaak over. Anna en Nico nog steeds zeer present natuurlijk.Op 21 jarige leeftijd kregen ze een grote verantwoordelijkheid.Dag in dag uit samen met je partner werken… het vergt een aantal extra vaardigheden. Anna kon vele generaties en mensen van verschillende afkomst en klasse bekoren. Hele gezinnen kwamen voor haar Friet Gyros. En zelfs nu nog passeren de kinderen van toenmalige klanten en zetten de traditie verder van ‘een frietje Gyros eten’.

De kleindochters Sari en Vallina werden geboren in de hectiek van het bestaan van De Griekse Frituur. Ze vrolijkten dag in dag uit het leven van Mariane en Marcel, Anna en Nico.In 2005 stapte Vallina in de zaak. In het deel ‘Restaurant O Geros’. Het O Geros verhaal begon in Genk centrum. Daar hebben Vallina en Mariane 6 jaar hun passie in gestoken. Tot dat ze besloten in 2011 om terug naar huis te komen. Naar de Vennestraat. Hier bij ons thuis was het een heel mooie symbiose van Frituur en Restaurant. Voor ieder wat wils. Sari na enige Engelse avonturen liet niet lang op haar wachten. En maakte de familie weer compleet in 2016.

Maar nu is het tijd voor ons nieuw verhaal. Een ondernemende familie die de krachten bundeld onder één nieuw concept. De Griekse Frituur – O Geros. Een naadloze samenvloeiing van het beste van beide zaken. Nu, voor jullie, één geheel. Laat je onderdompelen in de heerlijke Griekse gastvrijheid van onze familie. Welkom allemaal in onze Familie zaak met een warm verleden, en een spannende toekomst!

Zoals altijd een enorm gastvrije, gezellige, persoonlijke en smakelijke ontvangst door Mariane, Vallina, Sari en Marcel! Ons eerste restaurantbezoek in maanden tijd na de coronasluiting had nergens beter kunnen plaatsvinden!

– Yves Houben

Nog steeds één van de beste Griekse restaurants. Altijd een aanrader geweest en zal ook altijd zo blijven! Ook perfect voor mensen met allergieën en intoleranties!!

– Vasilie Koukladas

Vlotte bediening, vriendelijk personeel en lekker eten, wat wil je nog meer. Een aanrader.

– Adri De Meyer

Heel tevreden, al heel veel jaren klant bij de zaak en ik zal ook altijd terugkeren!!

– Chiara Porcu

Een doordacht concept: de keuken bevindt zich in het midden met het restaurantgedeelte aan de ene kant (O’Geros) en de Griekse frituur aan de andere zijde welliswaar volledig afgescheiden van elkaar.

– Robin Cernjavskij

Zeer lekker eten en heel vriendelijk. Een aanrader!

– Koen Goyens

Gewoon TOP, na zoveel jaren worden wij nog steeds verrast door de lekkere keuken van yaya.

– Johan Somers

Heerlijk gegeten en super ontvangen! Enorm bedankt Vallina & team om er voor ons een top avond van te maken! Een absolute aanrader, we komen gegarandeerd terug!

– Katherina Limneos

Het eten is heel lekker, en besteden veel aandacht aan covid 19 hygiëne.

– Ferencz Nagy