• Over ons

Over ons

Ons verhaal

Est. 1974

 • Het begon allemaal bij Anna en Nico. Toen zij naar België kwamen hadden zij een droom. Hoop op een beter leven. Na verschillende jaren werken, in de mijn, op de Bleubell , een eigen kruidenierswinkel, namen ze de stap en begonnen ze een “Frituur”.

  Ze kochten een 2de hands frietkraam en opende “O Geros Tou Morya” – De eerste Belgische Frituur met Griekse specialiteiten. Hun droom werd werkelijkheid.

  Anna gekend bij alle Genkenaren.

  “De Griekse dame met haar vreemd eten, haar ambachtelijke frieten en haar bijzonder humor wekte de nieuwsgierigheid van vele “.

 • Op 18 december 1980 opende de ‘Belgische frituur met Griekse specialiteiten’ op de nu gekende locatie. Vennestraat 1
 • In 1983 namen dochter Mariane en schoonzoon Marcel de zaak over. Anna en Nico nog steeds zeer present natuurlijk.

  Op 21 jarige leeftijd kregen ze een grote verantwoordelijkheid.Dag in dag uit samen met je partner werken… het vergt een aantal extra vaardigheden.

 • Anna kon vele generaties en mensen van verschillende afkomst en klasse bekoren. Hele gezinnen kwamen voor haar Friet Gyros. En zelfs nu nog passeren de kinderen van toenmalige klanten en zetten de traditie verder van ‘een frietje Gyros eten’.
 • De kleindochters Sari en Vallina werden geboren in de hectiek van het bestaan van De Griekse Frituur. Ze vrolijkten dag in dag uit het leven van Mariane en Marcel, Anna en Nico.

  In 2005 stapte Vallina in de zaak. In het deel ‘Restaurant O Geros’. Het O Geros verhaal begon in Genk centrum. Daar hebben Vallina en Mariane 6 jaar hun passie in gestoken. Tot dat ze besloten in 2011 om terug naar huis te komen. Naar de Vennestraat.

 • Hier bij ons thuis was het een heel mooie symbiose van Frituur en Restaurant. Voor ieder wat wils.
 • Sari na enige Engelse avonturen liet niet lang op haar wachten. En maakte de familie weer compleet in 2016.
 • Maar nu is het tijd voor ons nieuw verhaal. Een ondernemende familie die de krachten bundeld onder één nieuw concept. De Griekse Frituur – O Geros. Een naadloze samenvloeiing van het beste van beide zaken. Nu, voor jullie, één geheel.
 • Laat je onderdompelen in de heerlijke Griekse gastvrijheid van onze familie.
 • Welkom allemaal in onze Familie zaak met een warm verleden, en een spannende toekomst!

Wil je zeker zijn van een plaatsje? Of kom je liever afhalen?

Authentieke tafelervaring bij De Griekse Frituur O Geros

Koken en samen eten betekent voor onze familie: mensen dichter bij elkaar brengen. Samen aan tafel gaan is een bijzonder moment waarbij je de tijd hebt om te verpozen en met oprechte aandacht te luisteren naar elkaars verhaal. Zo versterk je de band, zowel met familieleden en vrienden als met zakenrelaties. Je treft in ons restaurant dan ook de unieke combinatie van een familiale sfeer, met verfijnde smaakvolle gerechten en de Griekse huiselijke warmte.

Welkom in onze Griekse familie

Gedurende de tijd die je bij ons doorbrengt, maak je deel uit van onze warme Griekse familie en van ons verhaal. Wij nodigen je uit om plaats te nemen aan onze gezellige tafel, en samen met je geliefden en vrienden onze passie te ervaren voor lekker eten, een goed gesprek en oprechte hartelijkheid.